Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Technika, tudomány, ismeretterjesztés képes leírás - Online újság.tlap.hu
részletek »

Technika, tudomány, ismeretterjesztés - Online újság.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: onlineujsag.tlap.hu » Technika, tudomány, ismeretterjesztés
Keresés
Találatok száma - 16 db
Alternatív Energia

Alternatív Energia

Naponta többször frissülő híreket olvashatnak az olvasók hazánkról és külföldön megjelenő legfrissebb anyagokról. Manapság egyre többet hallunk a megújuló energiák szerepéről. Valóban fontos, hogy a ma épített családi házak már tartalmazzanak megújuló technológiát. Hírportálunk ezeket a technológiákat hivatott bemutatni, népszerűsíteni és hírt adni a legújabb trendekről, irányzatokról. Ezen belül is kiemelt szerepet játszik az épület energetika. A passzívházak, aktívházak, napelemek, pellet kazánok és hőszivattyúk a főbb csapásvonalak. Az általános leírásoktól a legújabb technológiákig megtalálható minden, ami e témával foglalkozik. Dinamikusan fejlődő hírportálunk, a mai igényeknek és technikai követelményeknek megfelelően, videós bemutatóanyagokkal is szolgál az olvasóknak.

Chip Online

Chip Online

A Chip Online célja, hogy tájékoztassa az olvasókat az információtechnológia egyre bonyolultabb és egyre gyorsabban fejlődő világáról. A honlap segíti olvasókat céljuk elérésében, hogy alapos, okos döntéssel a maximumot tudják kihozni számítógépükből, a későbbi fejlesztésekre is gondolva. Naponta frissülő hardware és software adatbázis, letöltések, fórum, archívum, tesztek. Több, mint 4000 tagú közösségnek ad szakmai felületet a honlap. 2007. januárja óta működik a jelenlegi formájában. A szakszerű és objektív tartalmat nemzetközi szakembergárda és kiválóan felszerelt tesztcentrum biztosítja. Az 1989 óta megjelenő Chip Magazin kiváló kiegészítője

Digitalstand

Digitalstand

A technológiai eszközök és az internet rohamos fejlődésével az információk egyre gyorsabban jutnak el hozzánk, ennek következtében mi magunk is egyre gyorsabban igényeljük azokat. Léteznek azonban olyan tartalmak is, amelyeket szeretnénk kényelmesen, jobb minőségben elérni, megpihenve az információáradat forgatagában. A mobiltelefonok, laptopok, táblagépek beköltöztek életünkbe, ma már mindig kéznél vannak, hogy biztosítsák a számunkra fontos tartalmak kényelmes és gyors elérését. Nem szeretnénk lemondani a megszokott nyomtatott lapjainkról sem, azonban rohanó világunkban már egyre megterhelőbb elmenni az újságárushoz, intézni az előfizetést, viselni az esetlegesen elmaradó lapszámokkal járó kellemetlenségeket, vagy helyet biztosítani a megőrzésre szánt újságoknak. A Digitalstand munkatársai azért dolgoznak, hogy megszokott és kedvelt lapjai mindig Önnel legyenek: otthon, a munkahelyen, a kávézóban, vagy éppen amikor szabadságra utazik. Online lapáruházunk a nap 24 órájában ügyfelei rendelkezésére áll, így a világ bármely pontján, a nap bármely szakában megvásárolhatja, elolvashatja vagy újra előveheti újságjait. Tartson velünk, és fedezze fel a digitális újságolvasás előnyeit! Ha a Digitalstandot választja, kedvenc lapjai mindig Önnél lesznek, ráadásul kedvezőbb áron, mint korábban bármikor!

ÉletLM Online életmódmagazin

ÉletLM Online életmódmagazin

Spirituális online életmódmagazin 9-99 évesekig. Igyekszik olyan témákat, módszereket bemutatni ami egyszerűen használhat az olvasó saját jól létéenk, boldogulásának hasznára. Cikkek találhatók a mentaszörp házi gyártásától kezdve az anyai ösztönök blogszerű témabemutatásán keresztül egészen a kristálygyógyászatig és a jóga, asztrológia mindennapi hasznosságának bemutatásáig. Foglalkozik életmóddal, energiákkal, a jobb életfeltételek létrehozásának egyedibb, spirituálisabb módjával, a lélek harmóniájával, a test egészségével.

Érdekes Világ - Online magazin

Érdekes Világ - Online magazin

Érdekel Világunk furcsa, különleges és sokszor szórakoztató tényei? Érdekes Világ Online magazinunkban megtalálod a legkülönlegesebb cikkeket és rengeteg fotón keresztül ismerheted meg a világ sokszínűségét. A legkülönbözőbb kategóriákat találhatod meg, kezdve az állatok világától, az építészeten keresztül a természet, tudomány, technika vagy akár a művészeten át. Szórakoztató oldalunkat mindenkinek ajánljuk, akit hajt a felfedezés, és a kíváncsiság vágya! Világunk hatalmas és zajlik benne az élet, ezért cikkeinket is úgy válogatjuk össze, hogy mindenki örömét lelje ismeretei fejlesztésében.

Házfelújítás - Tippek lakásfelújításhoz

Házfelújítás - Tippek lakásfelújításhoz

Lakásfelújítást tervez? Esetleg most költözött, és ráfér még új lakására egy kis tatarozás? A házfelújítás nem egyszerű feladat, sok mindent meg kell tervezni, rengeteg kelléket be kell szerezni, na és persze a kivitelezést sem árt szépen megcsinálni. Persze szakember segítségét is kérhetjük, aki segít nekünk, így lényegesen leegyszerűsítve a helyzetünket. Szigetelés? Környezetbarát otthon kivitelezése? Stílusos és egyedi bútorok beszerzése és berendezése? A Házfelújítás segít Önnek, hiszen mindent egy helyen megtalál, amire szüksége lehet a felújításhoz. Látogasson el a Házfelújítás weboldalára és böngésszen a hasznos információk között, melyek a segítségére lehetnek!

Kreatív online internet magazin

Kreatív online internet magazin

Az élet különböző területei egyre szorosabb és elválaszthatatlanabb kapcsolatot ápolnak. Gondoljunk csak arra, hogy mennyiféle művészet használ technikai eszközöket és fordítva. A technológia nem csak eszközt ad, mára önálló szemlélettel is rendelkezik. Ez a modern információs társadalom egyik, a napi gyakorlatba szervesen beépült tájékozódási pontja. Két közel azonos képességű, de eltérő technológiájú termék esetén dönthet ez is a száraz tényekkel szemben. Felismerni, rátalálni az értékre a burjánzó termékorientált világban viszont egyre nehezebb.

Posztinfo

Posztinfo

A POosztinfo 2007. októberétől szolgál a legfrissebb és legfontosabb hírekkel, tudnivalókkal az egykori Szovjetunió utódállamairól. Azerbajdzsán, Belarusz, Észtország, Grúzia, Kazahsztán, Kirgizisztán, Lettország, Litvánia, Moldova, Oroszország, Örményország, Tádzsikisztán, Türkmenisztán, Ukrajna, Üzbegisztán. Az elmúlt 20 évben a magyar társadalom látóköréből ez a térség kiesett, s mára már ezekből az országokból csak nagyon kevés hír és információ jut el. Pedig a posztszovjet utódállamokban történt események közül számtalan kihatással van Magyarországra is. Legyen szó gazdaságról, nagypolitikáról, sportról, vagy épp művészetekről, a 330 milliós lélekszámmal, 22 402 200 km2 elterülő térséggel számolni kell, napi szinten. Ezt a hiányt hivatott pótolni Magyarország első, a teljes térséggel foglalkozó információs portálja, a Posztinfo. 2007 óta a posztszovjet térségről szóló információkkal és aktualitásokkal kapcsolatosan a Posztinfo lett a leglátogatottabb portál, az Internet magyar nyelvű oldalai közt. A rendszerváltozás óta felnőtt egy új generáció, amelynek nincsenek előítéletei és saját tapasztalatai a szovjet utódállamokkal, s az információhiány miatt egy szűz terepként tekintenek a Föld ezen egy hatodára. Így az évek múlásával egyre növekszik a térség iránt érdeklődők száma, különösen a fiatalok körében.

SG

SG

Az SG Informatikai és Tudományos Hírmagazin 1998 óta működő, technikai és tudományos érdekességekkel foglalkozó vertikális szakportál. Célunk a szakszerű, ismeretterjesztő, naprakész informatikai és tudományos tartalomszolgáltatás. Az SG a magyar internetes médiapiacon különlegesen gazdag tartalmat nyújt látogatóinak, heti 100-120 hírrel, melyek terjedelme és részletessége jóval felülmúlja a hasonló portálok híreit. Rovatainkban informatikai és számítástechnikai hírek, általános és természettudományos beszámolók, játékokkal, szórakoztató elektronikával és mobil telekommunikációval foglalkozó hírek jelennek meg.

Hirdetés
Skip online magazin

Skip online magazin

A Skip magazin egy fiataloknak szóló internetes olvasmány, amely több rovaton keresztül szórakoztatja olvasóit. Többek között jó néhány ötletet sorakoztat fel az aktív időtöltéshez, olvashatunk a divatról, designe-ról, vagy éppen a környezettudatosságról, ökológiáról. A havonta megjelenő magazin két állandó riportot tartalmaz: a Profil, egy ismert ember életét szakmáján keresztül mutatja be, a Mesterségem címere rovatban pedig különböző foglalkozások kulisszatitkaiba kaphat az olvasó betekintést.

Szelektív hulladékgyűjtés

Szelektív hulladékgyűjtés

A fenntartható jövő kulcsa a felnövekvő generáció kezében van, és nekünk felnőtteknek kötelességünk, hogy erre figyelmeztessük őket. A gyermekek környezettudatos nevelésére nagy hangsúlyt kell fektetni. Ma még hazánkban nagy mennyiségű hasznosítható anyag kerül a kukákba, melyek jobb helyen lennének a szelektív hulladékgyűjtő szigeteken, mert így biztosított a hasznosításuk. A szelektív hulladékgyűjtés akkor valósulhat meg minden egyes családnál, közösségi intézménynél ha megszokássá válik. Meg kell az óvodásoknak, diákoknak ismernie a szelektívgyűjtés formáit, és azok negatív hatásait, amikkel napról napra szembetaláljuk magunkat. Ajánlom figyelmébe interaktív oktatóprogramunkat.

Tiszta jövő

Tiszta jövő

A kérdésre, miszerint van-e az emberiségnek célja, még nem született egyértelmű válasz. Talán soha nem is fog. Közelítsük meg a gondolatot egy másik oldalról: mi az, ami minket, a Földön élő több milliárd embert összeköt? A természet. Fiatal, lendületes szervezet vagyunk. Célunk nem a világ megreformálása, átalakítása. Naponta jelentkezünk aktuális, friss hírekkel, érdekességekkel a zöldenergia, a környezetvédelem területéről. Feladatunknak tekintjük, hogy felgyorsult, környezetromboló mindennapjainkban elgondolkodtató, érdekes eseményeket, információkat ragadjunk ki és mutassunk be olvasóinknak, amivel egy tisztább jövőkép rajzolódhat ki mindenki számára. Továbbá, hogy hírek és érdekességek formájában megismertesse az Olvasót a világban zajló környezettudatos eseményekkel. A környezetvédelem egy igen összetett fogalom, és ennek megfelelően széles az egyes rovatokban megjelenő írások témája is. Legyen szó a megújuló energiaforrások ismertetéséről, egy zöld jellegű építészeti megoldásról, vagy egy újrahasznosított anyagokból készített ruhadarabról, nálunk egyformán kiemelt szerepet élveznek. Egy dolog, csak úgy, mint az emberiség esetében, minden írást összeköt: felhívni a figyelmet, hogy mindannyian felelősek vagyunk a bolygóért, és a legapróbb tett is számít.

Ufómagazin

Ufómagazin

Az Ufómagazin a megmagyarázatlan jelenségek, az ufókutatás, a tértechnológia, az ezoterika iránt érdeklődő olvasók számára 1990 óta nyújt érdekes és hiteles információkat. A magazin témaválasztása a fentieken kívül kiterjed a tudomány (orvostudomány, űrkutatás stb.), a technika újdonságaira is, mégpedig színes, olvasmányos formában. A magazinban olvashatók természetgyógyászattal, életmóddal, parapszichológiával foglalkozó cikkek, valamint ismert személyiségekkel, sztárokkal készített exkluzív interjúk is. Az Ufómagazinban hónapról hónapra közöljük az olvasók által észlelt jelenségekkel kapcsolatos írásokat, észrevételeket is. Az Ufómagazin a Magyar Ufókutató Szövetség közreműködésével segít az ufó-észlelések kivizsgálásában, az esetek hiteles dokumen-tálásában.

Urbanlegends

Urbanlegends

Az Urbanlegends egy városi legendákból, hoaxokból, mítoszokból, tévhitekből tallózó, azok keletkezéséről, terjedéséről beszámoló oldal. Nem akarja megváltoztatni a világot: összegyűjti a tudomány és a józan ész álláspontját az embereket érdeklő kérdésekről, az értékelést pedig az olvasóra bízza. Az oldal szerkesztője, Marinov Iván újságíró.

Vezess

Vezess

Az autó szerelmeseinek Mekkája. Technikai újdonságok, típusok, tesztek, árak. A versenyek kedvelői megtalálják itt a rallyt, a Forma-1-et. Kereshetünk itt használt autót, vásárolhatunk a webshop-ban, értekezhetünk a fórumon.

Zöld8

Zöld8

Környezettudatossággal foglalkozó internetes újság, amely előremutató megoldások, biztató példák és hasznos ötletek megismertetése mellett szórakoztat is, és bemutatja a zöld világ érdekességeit és aktualitásait. Olyan tematikus tartalmat nyújt, amelybe a külföldi zöld portálokon kívül a kapcsolódó témájú blogok, szakértői oldalak, és környezetbarát termékeket előállító cégek hírei is megjelennek.

Tuti menü